Vauvan sokeriton granola/mysli

 Ostettiin tässä taannoin Piltin Rukiinen hedelmämysli purkki vauvalle. Siinä syöttäessä rupesin miettimään, että voisikohan tälläistä mysliä tehdä itse. Jostain syystä en kuitenkaan halua antaa kaurahiutaleita sellaisenaan sekoitettuna soseeseen, joten rupesin miettimään miten saisin tehtyä vauvoille sopivaa granolaa. Pikaisella googlettelulla en löytänyt ainuttakaan reseptiä aiheeseen liittyen, joten tuumasta toimeen ja reseptiä kehittämään.Nyt kun tämä on oman lapsen (8kk) kohdalla todettu toimivaksi, voin jakaa tämän reseptin hyvillä mielin teille muillekkin. Paiston jälkeen tämä kannattaa vielä hienontaa, jolloin kaurahiutaleet saadaan irtoamaan toisistaan. Itse tein tämän muovipussissa lihanuijaa apuna käyttäen. Pienemmälle vauvalle voit laitaa myslin pehmenemään soseen joukkoon muutamaa tuntia aiemmin.

Itse tein tämän päärynästä ja banaanista, mutta tämän voi tehdä myös pelkästään banaanista. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla käyttää Piltin Persikka-banaani sosetta, sillä se on niin hyvän makuinen. Tästä reseptistä tulee todella reippaasti granolaa, sillä tein samalla meidän isommille lapsille granolaa mihin lisäsin paiston jälkeen murskattuja pähkinöitä ja rusinoita. Vauvan sokeriton hedelmägranola

8dl kaurahiutaleita
1 banaani 
1 päärynä 
(1rkl maapähkinävoita) 

Mittaa kulhoon kaurahiutaleet. Soseuta toisessa kulhossa päärynä, banaani ja (maapähkinävoi) sekaisin. Lisää hedelmäsose kaurahiutaleiden joukkoon ja sekoita. Levitä granolaseos leivinpaperille ja paahda 150 asteisessa uunissa noin 40minuuttia. Sekoita granolaa paahtamisen puolessa välissä. Muista vahtia, että granola ei pala. Hienonna paistunut ja jäähtynyt granola tarpeen vaatiessa pienemmäksi.

1 kommentti

  1. Täällä Tuula-mummo miettii et tää vois olla vanhuksillekin hyvä eli siun mummolle ja papalle ku banaani on sydämelle tärkiä aine ja varsinkin äiree ei tahtois pelkkää banaania syörä et miepä kokkeilen jos ja tierät :)

    VastaaPoista