Hävikkipastaa parsasta, tomaatista ja ilmakuivatusta kinkusta

"Äiti tekee maailman parasta ruokaa", "äiti tää on niin hyvää" ja "äiti anna lisää". Näin tuumasi neidit, kun tein lounaaksi nopean pastan parsasta, kirsikkatomaateista ja ilmakuivatusta kinkusta. Nämä raaka-aineet olivat ylijäämää meidän lauantaisesta Racletteillasta.


Parhaimmat safkat syntyy ehdottomasti silloin, kun raaka-aineilla ei lähdetä kikkailemaan liikaa. Tämän herkkupastan maun salaisuus on runsaassa oliiviöljyssä hiljalleen kuulotettu valkosipulit. Valkosipulin maku pehmentyy ihanasti, kun se saa rauhassa kuullottua miedolla lämmöllä. Tämän jälkeen pannulle heitetään puolitetut kirsikkatomaatit ja parsat, maustetaan suolalla ja pippurilla. Lopuksi pannulle lorautetaan vielä pastan keitinvettä ja aivan valmistuksen loppu vaiheessa mukaan lisätään ilmakuivatut kinkut. Kastike sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon ja avot ihan super simppeli sapuska on valmista.

Tällä samalla ohjeella on tullut tehtyä pasta useita kertoja eikä se petä koskaan. Muutaman kerran olen laittanut mukaan myös hienonnettua chiliä. 


Herkullista viikkoa juuri sinulle :)

Ei kommentteja